Facebook Conversion API

Belangrijk nieuws voor iedereen die adverteert op Facebook. De Facebook third-party cookies zullen ergens dit jaar verdwijnen. Dit betekent dat de Facebook Pixel verdwijnt. Geen paniek, dit betekent gelukkig niet dat er geen lookalike & custom audiences, conversie tracking, ad optimalisatie of retargeting meer mogelijk zijn. 

Geen reden tot paniek dus, want er is nog steeds een oplossing die alle gegevens verzameld op onze webservers. Cruciaal voor ons als webbureau die graag coole tools gebruikt om gegevens te tracken. De oplossing is de Conversion API!

Conversion API

De conversion API is een Facebook-tool die gebeurtenissen op je website registreert. Het is vergelijkbaar met hetgeen dat de pixel en Google Analytics nu doen. De gegevens worden nu opgeslagen op server niveau in plaats van op domein niveau. Dat is mooi, want zelfs als een browser de gegevens van je Pixel blokkeert, kun je nog steeds bij de gewenste informatie terecht met behulp van de Conversion API. Ook zorgt de API voor een snellere laadsnelheid op jouw website. 

Op dit moment wordt de API meer gebruikt als een back-up voor de Pixel, dus nog niet als vervanging daarvan. Dus, als wij het nu al voor je installeren, zal het je Pixel prestaties verbeteren, wat natuurlijk geweldig is!

Wat moet ik doen?

Let op! Voor de volgende stap heb je een bedrijfsprofiel nodig. In de Business Managers van Facebook dien je naar ‘instellingen’ te gaan. Daar kan je bij Werkveiligheid je domeinnaam toevoegen. Voeg de meta-tag toe aan de <head> van de homepage van jouw domein. Die ziet er ongeveer zo uit <meta name="facebook-domain-verification" content="cijfers-en-letters" />. Zodra deze is toegevoegd kun je het verifiëren. Zodra je het vervolgens geverifieerd hebt is de Conversation API actief. 

Beheren wij jouw facebook (advertenties)?

Als wij jouw Facebook beheren, dan zorgen wij ervoor dat de Conversion API gekoppeld gaat worden met jouw website. Kun je onze hulp gebruiken, voeg ons dan toe als partner met behulp van ons partner ID (mail marketing@dappr.nl om deze op te vragen). Wij zorgen er dan voor dat de tool gekoppeld wordt aan jouw website. 

Deel dit bericht:
Jorien Lugtmeyer

dappr. nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.

toon lef. maak een keus

Je hebt vast een heleboel vragen. Twijfel niet langer en pak die telefoon, typ die e-mail of kom langs als je durft.

Bel ons

dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631

Mail ons

Algemeen
info@dappr.nl

Support
support@dappr.nl

Bezoek ons

Helperpark 278-2
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS Hoogeveen