Ontstaan dappr

Hoe wij zelf dappr werden

 

Je hoort het mensen vaak zeggen: “Vroeger, toen was alles beter”. Nou, wat ons betreft niet! Al twee jaar lang hoorden we namelijk bij elkaar, maar gingen we stiekem nog ieder onze eigen weg: VisualMedia in Hoogeveen en Rpublic in Groningen.

Maar vanaf dit jaar (2019) gaan we écht samen verder (beloofd!) onder de naam dappr. Hoog tijd dus voor een terugblik. Hoe is dappr ontstaan?

 

In den beginne: VisualMedia

VisualMedia zag het licht in 2001 op de Hogeschool Drenthe in Emmen. Een echte studenten startup dus. In 2002 kwam de huidige directeur Vincent Kleine er aankloppen en kon het bouwen aan het bedrijf beginnen.

In 2005 maakte VisualMedia de overstap van Emmen naar het centraal gelegen Hoogeveen. Vanaf dat moment werden er serieuze stappen gezet. Als een van de eerste bedrijven adverteerde VisualMedia op Hyves – ja, zo oud zijn we inmiddels – en gaf het voorlichting aan banken over iDeal. En nee, dat hebben we niet verzonnen.

In 2010 was VisualMedia de toenmalige locatie ontgroeid en verhuisde naar de locatie waar je ons vandaag de dag vindt. Online marketing werd een van de speerpunten van het bedrijf; een van de diensten die we nu nog aanbieden.

En toen kwam er: Rpublic

In de jaren zeventig werd HMA Reclame & Marketing opgericht in Groningen. Zij beschikten als een van de eerste bureaus in Nederland over eigen foto-zet-apparatuur, waardoor er in-house foto-prints van de advertenties konden worden gemaakt.

Als gevolg van de enorme groei van 'het internet' en de crisis in 2012 braken er moeilijke tijden aan voor HMA. Er kwam een fusie met het bureau TBWA/Thabasco. Dit resulteerde in 2015 in de naam Rpublic. Daarna volgde een nieuwe fusie met 1Media uit Assen. In 2017 richtte Vincent Kleine zijn pijlen op Rpublic en werd het een zusje (of broertje, maak ervan wat je wil) van VisualMedia.

Je raadt het al: nog een fusie

Rpublic was in 2017 niet het enige bureau dat VisualMedia in het vizier had. Ook de internetafdeling van Rovecom en de klanten van het webbureau Internative werden overgenomen. Hierdoor kwam er in één klap veel kennis naar VisualMedia. Creativiteit, merkidentiteit, maar ook know-how van de landbouw- en voedselindustrie. Oftewel: waar je ook naar op zoek was, VisualMedia had (en heeft) het in huis. 

Daar zijn we dan: dappr!

Dan zijn we nu aangekomen bij het jaar 2019: waarin we van verre buren een echte dappr familie werden. Eén bureau voor alle diensten. Wij bewandelen samen met jou de hele weg: van merk, tot marketing tot online. Zo, ben je ook weer op de hoogte.

toon lef. maak een keus

Je hebt vast een heleboel vragen. Twijfel niet langer en pak die telefoon, typ die e-mail of kom langs als je durft.

Bel ons

dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631

Mail ons

Algemeen
info@dappr.nl

Support
support@dappr.nl

Bezoek ons

Helperpark 278-2
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS Hoogeveen