dappr b.v
De Oostergast

case: De Ooster gast 2.0

huisstijl, logo
webdevelopment en webdesign

Nieuwe woonwijk naar fase 2.0

Gemeente Zuidhorn -nu Westerkwartier- zocht een marketing-communicatiepartner om met de al 7 jaar in ontwikkeling zijnde nieuwe woonwijk De Oostergast een nieuwe fase in te gaan. Waar er bij de start nog sprake was van een kale vlakte, was er in 7 jaar inmiddels een wijk in wording zichtbaar, met al eerste verhuizingen binnen de wijk zelf. De verdere ontwikkeling van de wijk en verkoop van kavels en woningen vergde dan ook een andere aanpak. 

De Oostergast

Zelf de regie nemen

Onze gepresenteerde visie en aanpak bleek de winnende. Omdat deze niet gericht was op het op een leuke manier presenteren van het aanbod, maar om als gemeente zelf de regie te nemen in het hele proces van leadgeneratie. Waar vergelijkbare projecten de nadruk leggen op de laatste fase -verkoop van het aanbod, met de makelaar in de hoofdrol- wordt de doelgroep in ons plan veel eerder bereikt met content die in alle fasen van het oriëntatieproces boeit. Zodat Zuidhorn als plaats en De Oostergast als woonwijk zo vroeg mogelijk als interessant alternatief worden geprofileerd en zo een voorkeur bij de doelgroep wordt gecreëerd.

Communicatie- en online strategie

Naast een redesign van de project-huisstijl – De Oostergast 2.0 geduid- zijn de door ons ontwikkelde communicatie- en online strategie leidend voor zowel een geheel nieuwe website als alles wat er aan offline middelen is gemaakt en vooral aan online marketing is gedaan. Een afgewogen mix van

  • structurele blogging / contentmarketing
  • seo
  • sea
  • remarketing
  • e-mailmarketing
  • social media advertising
  • pr
  • incidentele (push)campagnes

Waaronder een zeer succesvolle fotowedstrijd en campagnes voor de verkoop van projectmatig gebouwde woningen. Laatstgenoemde in nauwe samenwerking met projectontwikkelaar PlegtVos.

Van idee tot analyse

Zowel concept als operationele werkzaamheden zijn in samenwerking met opdrachtgever ook grotendeels door ons bedacht, gerealiseerd én uitgevoerd. Op basis van structurele metingen en rapportages hebben we waar nodig tussentijds bijgesteld.

dappr.contact
Bel ons
dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631
Mail ons
Algemeen
info@dappr.nl

Support
info@dappr.nl
Bezoek ons
Helperpark 278-5
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS, Hoogeveen
dappr.contact

dappr.nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.