dappr b.v
Albarello

case: Albarello

Branding, Marketing & Communicatie strategie
Koppelingen

Een Albarello is oorspronkelijk een medicinale aardewerken apothekerspot, maar is tevens de bedrijfs- en merknaam van dé ambachtelijke tegelmaker uit Menaam Friesland.

Een traditie van meer dan 400 jaar wordt nog steeds met enthousiasme en passie uitgeoefend door plateelschilders en keramisten. Albarello is uitgegroeid tot een gerenommeerde tegelfabriek met 4 specialismen: Witjes, traditionele tegels en tableaus, eigentijdse keramische wandbekleding en maatwerk en reproductie van authentieke tegels voor zowel wand, vloer en gevel. Naast vele particuliere opdrachtgevers zijn er projecten uitgevoerd voor o.a. het Rijksmuseum, Galerie Lafayette in Parijs en het Woudagemaal in Lemmer.

Sinds 2016 is Albarello onderdeel van de Royal Goedewaagen groep.

Albarello

Omdat de bestaande visuele identiteit en website geen recht meer deden aan de status en ambities van het bedrijf, heeft Dappr de positionering aangescherpt en een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld. Daarin doen het eigentijdse nieuwe beeldmerk gecombineerd met de descriptor tegelfabriek & atelier meer recht aan de essentie van het bedrijf.  

Albarello

Koppeling met online catalogus

Een geheel nieuw ontwikkelde website is sindsdien het hart van de communicatie en dé visuele etalage voor mogelijkheden en concreet productaanbod. Architectuur en design doen volledig recht aan de unieke combinatie van traditionele technieken, originele plateelschilderingen, eigentijds design en innovatieve oplossingen. Het is ondoenlijk om het enorme aanbod aan tegelsoorten en schilderingen in de etalage te presenteren daarom hebben we de website gekoppeld aan een onderliggende online catalogus. Zo worden passende voorbeelden in de site geladen. Het voorkomt een overkill aan aanbod en daarmee keuzestress, maar zorgt er wel voor dat de vele mogelijkheden voldoende belicht worden en uitdagen tot vervolgacties. De website is sindsdien ook de spin in het web van de online marketing.

 

Een project waar we trots op zijn!

dappr.contact
Bel ons
dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631
Mail ons
Algemeen
info@dappr.nl

Support
info@dappr.nl
Bezoek ons
Helperpark 278-5
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS, Hoogeveen
dappr.contact

dappr.nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.