De invloed van een sitemap
 

Invloed van een sitemap op online vindbaarheid

Sitemaps, je kunt niet meer zonder ze in deze tijd waarin online vindbaarheid echt een must is. In deze story vertellen we wat een sitemap is en hoe deze van invloed is op jouw online vindbaarheid. 

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een overzicht van alles pagina’s op jouw website of webshop. Je kunt het vergelijken met een inhoudsopgave van een boek. Een sitemap bevat geen hoofdstukken of paragrafen, maar links naar alle artikelen op je website. Deze worden vervolgens weer gelezen door een Googlebot. Een Googlebot struint dagelijks het internet af op zoek naar webpagina’s om op te nemen in de zoekmachine. 

XML-sitemap

Met behulp van een sitemap verloopt de indexatie sneller en zullen deze pagina’s ook sneller in zoekresultaten worden weergegeven. Zonder sitemap zien zoekmachines soms pagina’s over het hoofd. Daarnaast kan Google met behulp van een zoekmachine beter de structuur van jouw website bepalen, wat vervolgens weer effect heeft op de zoekresultaten. 

Bij Dappr maken we standaard een XML-sitemap bij het opleveren van een website, waarbij we bedankt pagina's en factuur pagina's op non-index zetten. Dit houdt in dat deze pagina’s niet geïndexeerd mogen worden. De sitemap update zichzelf bij het toevoegen van een pagina of bericht. Hierdoor krijgt Google vanuit Search Console weer een seintje om de website te crawlen. 

Sitemap naar Google sturen

De sitemap meld je eenvoudig aan in Search Console. Search Console is een onderdeel van Google en geeft je de mogelijkheid om pagina’s te laten indexeren/crawlen. Als je de sitemap toevoegt, zie je ook meteen of er fouten zijn en hoeveel pagina’s er geïndexeerd worden. 

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een sitemap? Laat het ons gerust weten. 
 

Deel dit bericht:

dappr.gemaakt

Everts Grond Weg Waterbouw

New Energy Coalition

KinderGordijnen

Omega

Omega

Woonvacature

woonvacature

Omexom

Omexom

Het Origineel

Blauwe Cross

Blauwe Cross

Zuidema Groep

Keizer Kliniek

Keizer

HZG

HZG

Goed Nieuws

Goed Nieuws makelaars

Mekander

Mekander

Waterontharder

Samen weg werken

Samen weg werken

Laude

Laude

De Wemmenhoeve

De Wemmen Hove

Lambertz & Visser

Visser

De Ooster

De Oostergast

Albarello

Albarello

Driewielfiets aanhanger

Fijnhout Drenthe

Uiterwijk Winkel Verzekeringen

Netwerk Zon

Holst dakbedekking

dappr.nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.