design trends 2020
Dé dappr lijst met webdesigntrends voor 2020
 

Ook in 2020 moet je met de tijd meegaan. Op het gebied van design zijn er de nodige voorspellingen te maken als het gaat om websites. Hierbij een dappr lijstje met onze picks voor 2020!

3d realisme

In 2019 was er al sprake van een sterke toename van het gebruik van 3D objecten. Deze werden gecombineerd met 2D tekeningen. Wij voorspellen dat deze trend alleen maar groter gaat worden in 2020.

Monochrome afbeeldingen

Deze relatief 'oude' trend (je bent al snel oud in de online wereld natuurlijk) is geëvolueerd tot een nieuwe vorm. Nu worden monochrome afbeeldingen niet alleen meer toegepast op de afbeeldingen op een website, maar ook op grafische elementen. Dit wordt vaak gedaan om een gevoel van eenheid te creëren in de uitstraling van de webpagina.

Glanzend metaal

Het gebruik van glimmende materialen is trending is zowel branding als productdesign. Neem bijvoorbeeld het gebruik van goud. Wanneer je dit combineert met een minimalistisch design, geeft dit meteen een uitstraling van luxe en kwaliteit.

Artistieke typografie

Niets is te gek in 2020 als het gaat om typografie. Het spelen met typografie wordt tot een nieuwe kunst verheven. Zo combineer je bijvoorbeeld letters met grafische elementen, zoals geometrische vormen en decoratieve bloempatronen.

Aarde tinten en vintage

Voor deze trend is er goed gekeken naar de jaren '50. Het idee hierachter is om een gevoel te creëren van warmte; van thuiskomen. Typisch voor deze trend zijn handgetekende illustraties en warme tinten.

Afbeelding- en tekstmaskers

Het gebruik van afbeelding- en tekstmaskers is niet bepaald een nieuwe trend. Het ziet er in 2020 echter nog steeds modern uit. Door een groot deel van de afbeelding te verbergen geef je deze een mooie en minimalistische uitstraling.

Lijntekeningen

Als het gaat om de lijntekening, dan stijgt deze naar een nieuwe hoogte in het volgende jaar. Deze vorm van webdesign is populair geworden in 2018 en 2019 en gaat in 2020 dus lekker door. Daarbij zien we een evolutie plaatsvinden in de vorm van het animeren van de lijnen in de lijntekening.

Isometrische illustraties

Isometrische illustraties gaan natuurlijk al een aantal jaar mee. Het wordt vaak gebruikt in infographics, webdesign en presentaties. Het is een stijl die handig gebruik maakt van een 3D gevoel in een 2D afbeelding.

Conclusie

In 2020 is er dus ruimte voor een aantal nieuwe trends, maar zie je vooral dat de trends die al populair waren in 2019 of eerder in een nieuw jasje worden gestoken. Er is sprake van een duidelijke 'blast from the past' met onder anderer retro designs en lijntekeningen.

Zie je hier een trend tussenstaan die je aanspreekt? Neem dan contact met ons op en vraag naar onze designers. Zij duiken met liefde in deze trends om voor jou dé website van 2020 te maken. 

Deel dit bericht:
Martijn Rozema

dappr.gemaakt

Everts Grond Weg Waterbouw

New Energy Coalition

KinderGordijnen

Omega

Omega

Woonvacature

woonvacature

Omexom

Omexom

Het Origineel

Blauwe Cross

Blauwe Cross

Zuidema Groep

Keizer Kliniek

Keizer

HZG

HZG

Goed Nieuws

Goed Nieuws makelaars

Mekander

Mekander

Waterontharder

Samen weg werken

Samen weg werken

Laude

Laude

De Wemmenhoeve

De Wemmen Hove

Lambertz & Visser

Visser

De Ooster

De Oostergast

Albarello

Albarello

Driewielfiets aanhanger

Fijnhout Drenthe

Uiterwijk Winkel Verzekeringen

Netwerk Zon

Holst dakbedekking

dappr.nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.