De invloed van Social Media op online vindbaarheid

Dragen social links bij aan de vindbaarheid van je website in Google? Het antwoord is ja! SEO is één groot spinnenweb en social media is daar een onderdeel van. Juist! Slechts een onderdeel! Het bestaat dus niet alleen maar uit teksten schrijven en linken vanuit de socials. Het is veel meer dan dat! In deze story vertel ik je graag hoe belangrijk social media is en waarom de kanalen ingezet moeten worden.  

Hoe belangrijk is social media voor online vindbaarheid?

De vindbaarheid van je website hangt af van een aantal factoren; techniek, inhoud en populariteit. Social media wordt onder populariteit geschaald. Want hoe populairder een bericht, hoe groter de invloed. Maar hoe werkt dat dan precies? 

Er zijn al verschillende onderzoeken gedaan naar de invloed van social media op de vindbaarheid in zoekmachines, wat belangrijk is;

  • Het aantal likes/vind ik leuks op een kanaal
  • Het aantal keer dat content is gedeeld op de socials
  • Het aantal volgers dat een kanaal heeft
  • Het aantal berichten dat een bedrijf heeft met een link naar de pagina
  • Het aantal reacties dat een gedeeld bericht krijgt

Waarom Social Media inzetten?

Wie een website of webshop heeft, wil ook bezocht worden. Met alleen je eigen website kom je er tegenwoordig niet meer. Interactie op social media is dus van belang. Echter is het niet zo dat als jij een bericht plaatst op de socials, je daarmee ook direct klaar bent. Als er niemand op het bericht reageert ziet Google dat. Google neemt aan dat jouw doelgroep het artikel niet interessant genoeg vond. Maar wanneer je veel reacties ontvangt op de socials, ziet Google dat jouw artikel interessant is voor de doelgroep en rankt jouw pagina vervolgens hoger! 

Kortom; wordt ook actief op social media! Want hoe meer activiteit hoe beter. Vergeet alleen niet wat je online strategie is. Want waarom actief zijn op YouTube als vervolgens niets met videos doet? Heb je geen strategie? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de juiste strategie en communicatiemiddelen. 

Tip: zorg ervoor dat jouw socials gekoppeld zijn aan jouw website. Hierdoor zien zoekmachines welke socials bij de desbetreffende website horen. 

Google geeft gepersonaliseerde resultaten

Voorheen waren de zoekresultaten voor iedereen hetzelfde. Dit is al jaren niet meer het geval. Google stemt de zoekresultaten af op het profiel van de bezoeker. Dit zie je terug in lokale zoekresultaten. Als iemand in Hoogeveen zoekt naar een ‘Italiaans restaurant’, krijgt diegene een lijst met eetgelegenheden in Hoogeveen. Hetzelfde geldt voor het social media profiel van de bezoeker. Als de zoeker regelmatig interactie heeft met een bepaald merk, dan zullen deze merken ook hoger in de lijst eindigen wanneer deze gebruiker gerelateerde items zoekt. Ook het aantal zoekresultaten kunnen per persoon variëren.  

Dynamische SEO en social Media

Ga niet stil zitten als je eenmaal een goede ranking hebt bereikt. SEO en social media zijn dynamisch, wat betekent dat dit voortdurend aandacht vereist om interessant te blijven. Je moet aanwezig zijn en aanwezig blijven. Kwaliteit en consistentie, daar draait het om!

Even in het kort; gebruik social media om content te promoten, zorg voor interactie met je doelgroep en creëer een relatie met hen. Gebruik de juiste tags in je bericht en werk samen met invloedrijke/populaire afzenders (zo wordt je bereik groter). Maak je content deelbaar via de socials! Vergeet niet dat social media slechts een kleine invloed heeft op je ranking. Heb je iets geplaatst? Leun dan vervolgens niet tevreden achterover, want die goede ranking in de zoekmachines kan ook zo weer weg zijn! Want waar mensen komen en gaan blijft Google bestaan!


 

Deel dit bericht:

dappr. nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.

toon lef. maak een keus

Je hebt vast een heleboel vragen. Twijfel niet langer en pak die telefoon, typ die e-mail of kom langs als je durft.

Bel ons

dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631

Mail ons

Algemeen
info@dappr.nl

Support
support@dappr.nl

Bezoek ons

Helperpark 278-2
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS Hoogeveen