Google Performance Max
Ads Performance Max
 

Ads Performance Max gaat Smart Shopping vervangen

Google heeft grote veranderingen aangebracht en introduceerde in 2021, voor grotere accounts beta-toegang tot, Ads Performance Max. Deze nieuwe campagne vorm neemt een steeds prominentere plek in binnen Google Ads. Zo gaat Performance Max, Smart Shopping vervangen. Nu wil je natuurlijk weten wat dit precies inhoudt en wanneer je het in moet stellen. Ik vertel het je graag in deze story. 

Wat houdt Performance Max in?

Voordat ik vertel wanneer je het in moet stellen, is het wel handig om te weten wat Performance Max precies inhoudt. Performance Max is een combinatie van Google Shopping, display, video- en tekstadvertenties. Deze advertenties worden o.a. getoond op 

  • YouTube
  • Display
  • Zoeken
  • Discover
  • Gmail 
  • Maps

 

Eigenlijk moet je het zien als een geupgrade versie van campagne voeren. Google Ads verlangt nog meer naar visuele, tekstuele en een volledige datafeed en gaat vervolgens op basis van de opgegeven input zelf aan de slag om de juiste content te tonen. Waar je Shopping Ads alleen kunt gebruiken in combinatie met de feed in Merchant Center, kun je Performance Max ook inzetten in alle soorten advertentieaccount. Dus niet alleen bij webshops, maar ook bij websites!

Waarom Performance Max?

Deze manier van campagne voeren helpt je de prestaties te verbeteren op basis van de opgegeven conversiedoelen. Er worden meer conversies en waarde gegenereerd door de prestaties via de verschillende pagina’s te optimaliseren met behulp van ‘Slim Bieden’. De technologieën van Google zijn dusver ontwikkeld dat op het gebied van bieden, budget optimalisatie, doelgroepen, advertentie materieel, toeschrijving etc de juiste advertenties getoond kunnen worden. Deze technologie wordt ondersteund in Performance Max en helpen jou met jouw specifieke doelstelling (bijvoorbeeld bij CPA- of ROAS)

Met Performance Max kun je klanten bereiken via de Google kanalen. Met het realtime inzicht worden de intenties en voorkeuren van consumenten gecombineerd met jouw input. Hierdoor ontstaan er nieuwe klantsegmenten die je wellicht niet had verwacht, maar wel worden bereikt. Uiteindelijk zal dit zorgen voor een hogere conversie waarde. De rapportages die uit Performance Max rollen, helpen je het campagnemateriaal te optimaliseren om zo de ROI te verhogen. 

Wanneer moet ik Performance Max gebruiken?

Je kunt Performance Max het beste gebruiken wanneer:

  • Je specifieke advertentie- en conversiedoelen hebt. Bijvoorbeeld het stimuleren van online verkoop en het genereren van leads
  • Je de prestaties van je campagne wilt maximaliseren en je niet beperkt bent door de kanalen waarop het weergegeven wordt. 
  • Je met één campagne eenvoudig toegang wilt hebben tot alle advertentie kanalen van Google. 

Wanneer Performance Max instellen?

Tussen juli en september worden de Smart Shopping campagnes automatisch geüpgraded. Voor lokale campagnes geldt dit tussen augustus en september. De instellingen binnen de campagne bepalen of je in aanmerking komt voor de upgrade. Wellicht dat je al een upgrade melding hebt ontvangen in Google Ads. 

Omdat er nu nog een aantal functies beschikbaar zijn voor slimme Shopping-campagnes, die niet compatibel zijn met Performance Max-campagnes, worden sommige Slimme campagnes pas begin 2023 (automatisch) omgezet. Wij upgraden de campagnes waar mogelijk, omdat wij al positieve resultaten hebben gemeten in deze manier van campagnevoering. 

Positief resultaat

Wij hebben Performance Max intussen ook bij klanten getest en de resultaten zijn veelbelovend. Vooral voor webshops is het een interessante manier om te adverteren en hier zien we ook de meest positieve resultaten. 
 

Deel dit bericht:
Google Ads Jorien

dappr.gemaakt

Everts Grond Weg Waterbouw

New Energy Coalition

KinderGordijnen

Omega

Omega

Woonvacature

woonvacature

Omexom

Omexom

Het Origineel

Blauwe Cross

Blauwe Cross

Zuidema Groep

Keizer Kliniek

Keizer

HZG

HZG

Goed Nieuws

Goed Nieuws makelaars

Mekander

Mekander

Waterontharder

Samen weg werken

Samen weg werken

Laude

Laude

De Wemmenhoeve

De Wemmen Hove

Lambertz & Visser

Visser

De Ooster

De Oostergast

Albarello

Albarello

Driewielfiets aanhanger

Fijnhout Drenthe

Uiterwijk Winkel Verzekeringen

Netwerk Zon

Holst dakbedekking

dappr.nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.