Kippenvel

We zijn live, kippenvel!

Supertrots zijn we! Op onze nieuwe naam en nieuwe website, maar vooral op onze collega’s in Groningen en Hoogeveen die ons iedere dag weer dappr maken. En als je bedenkt met hoeveel energie hieraan gewerkt is, ja, dan krijg je gewoon kippenvel...

Net een kippenhok

Ga er maar aan staan: VisualMedia in Hoogeveen en RPublic in Groningen samensmelten tot één nieuw merk met een fullservice dienstverlening. Dat vraagt natuurlijk om grote potten koffie, verhitte discussies en een flinke dosis humor. Het was soms net een kippenhok. Met wat hulp van buitenaf hebben we een merkwijzer ingevuld, waarmee we onze mentale en visuele identiteit bespraken. En geloof me, dat ging van synergie tot appeltaart en van geïntegreerde communicatie tot een frisse noorderwind. Uit al deze wilde ideeën kwamen onze kernwaarden boven drijven, met daarbij de perfecte naam: dappr.

Nu hebben we een naam. En dan?

Het bedenken van de naam was nog maar het begin. Met de naam dappr in ons achterhoofd gingen we brainstormen. Welke vormen van dappr zijn er? En wat past bij onze identiteit? Zo kwamen we uit op 3 kleurrijke concepten

  • Avontuurlijk dappr
  • Samen dappr
  • Gewoon dappr

Ieder concept had zeker goede punten, maar over één ding waren we het snel eens: wij zijn gewoon dappr. Dat past bij onze Noord Nederlandse nuchterheid en bij onze klanten. Wij staan met beide benen op de grond.

Net even anders

Dappr staat voor jezelf zijn, keuzes maken en lef hebben. Wij kiezen ervoor om het net even anders te doen. Zoals dappr zonder ‘e’. Wij hebben het niet over fullservice marketing, maar over voelservice. De doelgroep moet uiteindelijk een goed gevoel bij je merk hebben. Het gaat ook niet om merkpositionering, dat is zo vaag, wij zijn merkbrouwers. Wij voegen de ingrediënten samen, laten het rijpen en dan komt er iets wat perfect bij jouw smaak past. En het gaat niet om techniek, het gaat om het verbonden zijn van jouw business met jouw klanten.

Het grote mysterie

Inspelen op nieuwsgierigheid wekt altijd de aandacht. Daarom zorgden we voor een groot mysterie rond onze nieuwe naam. Tijdens de zomer hebben we onze klanten en volgers laten puzzelen om de nieuwe naam te raden. Met kans op een bierbrouwpakket voor degene die de code wist te kraken.

We zijn live!

Ondertussen is er hard gewerkt aan de website. We maakten het design, schreven de teksten en zorgden voor de techniek. Hier zie je het resultaat van wekenlang bloed, zweet en tranen. En dit is natuurlijk nog maar het begin. Je gaat meer van ons horen. Horen wij ook van jou? Wil jij ook een nieuwe merknaam? Of kan je merk wel een opfrisbeurt gebruiken? Neem contact met ons op. Wij zorgen voor de koffie en de humor.
 

Ineke Withaar

dappr. nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.

toon lef. maak een keus

Je hebt vast een heleboel vragen. Twijfel niet langer en pak die telefoon, typ die e-mail of kom langs als je durft.

Bel ons

dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631

Mail ons

Algemeen
info@dappr.nl

Support
support@dappr.nl

Bezoek ons

Helperpark 278-2
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS Hoogeveen