Dappr helpt je met SEO

Hoe worden SEO teksten geschreven?

Ja, hoe worden SEO teksten eigenlijk geschreven?

Iedereen wil natuurlijk antwoord op de vraag hoe SEO teksten geschreven worden. Ik vertel je in deze story graag het traject wat daar aan vooraf gaat. Dus wat is er nodig om content pagina’s op te zetten? Men denkt namelijk dat SEO teksten heel snel en simpel geschreven worden, maar niets is minder waar. 

Fundering voor SEO een eis

Voordat ik begin met het schrijven van een pagina, bekijk ik eerst of jouw website voldoet aan de basiseisen om SEO toe te passen. Hiervoor hebben wij onze eigen dappr.checklist. Hierbij wordt er gekeken naar Onpage en Offpage SEO en we kijken wat er allemaal mogelijk is in jouw huidige CMS. Je kunt namelijk geen huis bouwen zonder fundering. Als een website voldoet aan de basiseisen, kan het onderzoek worden gestart. 

Het start met een zoekwoord onderzoek

Bij een zoekwoord onderzoek maak ik gebruik van de keyword planner van Google. Deze tool laat o.a. zien hoeveel maandelijkse zoekopdrachten een zoekwoord oplevert en hoe lastig het is, op basis van concurrentie (prijs), om op dit zoekwoord te scoren. Voorafgaand informeren wij ook bij een opdrachtgever over interessante onderwerpen. Als het goed is komen deze woorden al voort uit één van onze (creatieve) sessies. Hierbij speelt de concurrentie ook een belangrijke rol. 

Bij het kiezen van de woorden verdiep ik mij ook in de ‘search intent’. Dit houdt in dat ik of één van mijn collega’s rekening houdt met de zoekintentie van de potentiële klant. Hiervoor moeten we wel in kaart hebben wie de doelgroep is. Daarnaast houden we ook rekening met de trends van het moment. Het heeft namelijk weinig zin om over Black Friday te gaan schrijven in februari. 

Nu kan het zoekmachine optimaliseren beginnen!

Als voorgaande stappen zijn uitgevoerd kan er een tekst geschreven worden. Houdt er wel rekening mee dat je met één geschreven tekst niet meteen vindbaar zult zijn. SEO is namelijk één groot spinnenweb dat samenhangt met meerdere pagina’s en onderdelen. De teksten worden geschreven aan de hand van een SEO checklist. Hierbij houden we rekening met de standaard onderdelen.

  • De url van de pagina
  • De tabblad titel
  • Breadcrumbs
  • Keywords
  • Meta description 
  • Kopteksten 
  • Dikgedrukte woorden
  • Tekst in eerste alinea
  • Afbeeldingen 
  • Linkbuilding

Dit bovenstaande punten zijn slechts onderdelen waar we rekening mee houden. Maar dan heb je een beetje een idee hoe SEO teksten geschreven worden. Heb je ook hulp nodig? Ik of één van mijn collega’s helpt je graag verder. 

 

Deel dit bericht:
Jorien Lugtmeyer

dappr. nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.

toon lef. maak een keus

Je hebt vast een heleboel vragen. Twijfel niet langer en pak die telefoon, typ die e-mail of kom langs als je durft.

Bel ons

dappr. Merk
050 31 83 266

dappr. Marketing & Online
0528 260 631

Mail ons

Algemeen
info@dappr.nl

Support
support@dappr.nl

Bezoek ons

Helperpark 278-2
9723 ZA, Groningen

Van Limburg Stirumstraat 50
7901 AS Hoogeveen